Épül a Szeged- Hódmezővásárhely közötti tram-train villamosvasút-vonal

Épül a Szeged- Hódmezővásárhely közötti tram-train villamosvasút-vonal

A villamosoknál több utast tud elszállítani, de a vonatnál kevesebbet, mi az? Akár a budapesti metróra, vagy HÉV-re is gondolhatnánk, de ezúttal Szeged- Hódmezővásárhely közötti útszakaszról van szó, ahol nincs ilyen fajta hálózat kiépítve.  De akkor mi lehet ez?

Egy új fajta közlekedési eszközről van szó, ami Magyarországon edig még nem volt. Ez a tramtrain. A tramtrain, vagyis villamosvasút ahogy a neve is mutatja villamos és vonat egyben. Városokon belül villamosként funkcionál, de a városhatárban képes áttérni a vasúti sínekre. Így nem csak a két város lesz összekötve, de átszállás nélkül, gyorsabban lehet majd eljutni egyik városból a másikba és azon belül is a belvárosba.

A szükséges vasút kiépítését már megkezdték, ezeket láthatjuk az alábbi képeken.

Épül a Szeged- Hódmezõvásárhely közötti tram-train villa
Hódmezõvásárhely, 2019. május 14.
A Szeged és Hódmezõvásárhely között épülõ tram-train villamosvasút-vonal hódmezõvásárhelyi szakasza 2019. május 13-án. A kiépülõ villamosvonal és a meglévõ vasútvonal összekapcsolásával gyorsabb és kényelmesebb lesz a közösségi közlekedés, ezzel Szeged és Hódmezõvásárhely központja között gyors és átszállásmentes kapcsolat jön létre. A projekthez olyan szerelvényekre van szükség, amelyek a városi villamoshálózaton és a vasútvonalon is egyaránt biztonságosan közlekednek.
MTI/Máthé Zoltán

Borítón: Algyõ, 2019. május 14.
A Szeged és Hódmezõvásárhely között épülõ tram-train villamosvasút-vonalon átépített algyõi vasúti megállóhely 2019. május 13-án. A kiépülõ villamosvonal és a meglévõ vasútvonal összekapcsolásával gyorsabb és kényelmesebb lesz a közösségi közlekedés, ezzel Szeged és Hódmezõvásárhely központja között gyors és átszállásmentes kapcsolat jön létre. A projekthez olyan szerelvényekre van szükség, amelyek a városi villamoshálózaton és a vasútvonalon is egyaránt biztonságosan közlekednek.
MTI/Máthé Zoltán

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük